Странице

субота, 06. август 2016.

Kroasani sa čokoladom

Testo:

  • 750 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 100 ml piva
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike šećera

Za premazivanje:

  • 200 g margarina

Fil:

  • 200 ml mleka
  • 100 g čokolade
  • 100 g šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 4 kašike gustina

Priprema

1. Testo: U toplom mleku, sa dodatkom 2 kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno i dodati sve navedene sastojke, uključujući i pripremljeni kvasac. Umesiti glatko testo. Umešeno testo pokriti i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Fil: Od 200 ml mleka odvojiti malo da se rastvori gustin. Preostalo mleko staviti u šerpicu, pa dodati šećer, izlomljenu čokoladu i kašiku kakaoa. Staviti da proključa, povremeno mešajući. U proključalo mleko sipati razmućeni gustin i, neprekidno mešajući, skuvati krem. Skuvani krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Uskislo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 7 jufkica. Svaku jufkicu razviti u krug, narendati margarin (prethodno zamrznut) preko njih i staviti jednu preko druge. Na zadnju jufkicu ne stavljati margarin. Od tako poređanih jufkica razviti jedan veliki krug (debljina testa da bude 2 mm), koji se podeli prvo na četiri četvrtine, pa svaku četvrtinu podeliti na šest trouglova. Na svaki trougao staviti po kašičicu fila, tako da sav fil rasporedite na isečene trouglove. Uvijati kiflice i stavljati ih u pleh, preko pek papira.
4. Uvijene kiflice ostaviti pola sata da narastu. Narasle kiflice premazati mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Ispečene kroasane možete, po želji, posuti sa prah šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар