Странице

четвртак, 25. август 2016.

Najukusniji snikers čizkejk

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g margarina (maslaca)
  • 200 g mlevenog, pečenog, kikirikija
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike šećera u prahu

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 30 komada lešnik karamela
  • 3 kašike mleka
  • 150 g mlevenih, pečenih, lešnika
  • 1 kesica želatina

Po vrhu:

  • 200 g crne čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 8 kašika mleka
  • 8 kašika ulja

I još:

  • 100 g pečenog, mlevenog, kikirikija

Priprema

1. Kora: U vanglicu staviti mleveni keks, omekšali margarin, samleveni, pečeni, kikiriki i sa mlekom zamesiti koru. Uzeti kalup sa obručem, vel. 28 cm, podmazati stranice i dno, sa malo ulja i formirati koru, od pripremljenog keksa.
2. Lešnik karamele sitno iseckati, staviti u šerpicu, dodati tri kašike mleka, pa na tihoj vatri otapati, dok se karamele potpuno ne otope. Povremeno promešati. Ostaviti da se prohladi.
3. U dublju posudu sipati slatku pavlaku, pa je čvrsto umutiti, uz postepeno dodavanje šećera u prahu. Dodati krem sir i kiselu pavlaku, pa mikserom sjediniti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umućenu smesu. Dobro sjediniti. Dodati otopljene karamel bombone, pa mikserom sjediniti. Na kraju ubaciti samlevene, pečene, lešnike i takođe, mikserom sve sjediniti, da postane kremasto. Sipati preko formirane kore, poravnati i ostaviti u frižider, da se malo stegne.
4. Čokoladu izlomiti i staviti u šerpicu, zajedno sa šećerom, mlekom i uljem. Polako otopiti. Dodati još ulja, ako treba, da se dobije smesa za prelivanje. Preliti preko čizkejka i posuti sa samlevenim kirikijem. Ostaviti preko noći u frižideru.
5. Sutradan izvaditi kalup, polako preći nožem između kalupa i torte, pa skinuti obruč. Isečite i probajte, najukusniji, snikers čizkejk.

Нема коментара:

Постави коментар