Странице

субота, 13. август 2016.

Pileći bataci sa tortilja čipsom

Potrebno je :

  • 4 pileća bataka
  • 100 g tortilja čipsa sa ukusom paprike
  • suvi biljni začin
  • 2 jajeta
  • brašno
  • ulje

Priprema

1. Staviti batake u vodu, dodati zelen za supu, posuti suvi biljni začinom i staviti da se kuva. Kada bataci omekšaju izvaditi ih, a supu začiniti po vašem izboru.
2. Tortilja čips staviti u kesu i oklagijom ga izdrobiti. U jednu posudu stavimo jaja i viljuškom ih umutimo, u drugu posudu stavimo brašno a u treću stavimo tortilja čips.
3. Skuvane batake pospemo začinom i biberom. Zatim, svaki batak prvo uvaljamo u brašno, zatim u jaja i na kraju u tortilja čips. Rukama čips dobro zalepimo za meso.
4. U odgovarajuću posudu sipamo ulje i stavimo da se ugreje. U vruće ulje stavljamo batake i pržimo ih dok ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene batake izvaditi i staviti na papirnu salvetu, da bi salveta upila višak ulja. Poslužiti ih uz krompiriće i sezonsku salatu ili uz neki prilog po vašem izboru.

Нема коментара:

Постави коментар