Странице

петак, 26. август 2016.

Piletina iz rerne

Potrebno je:

  • 1 pile (oko 2 kg)
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1/2 kašičice bibera u prahu
  • 150 g margarina
  • 1 limun

...i još:

  • 600 g krompira
  • 5 češnja belog luka
  • aleva paprika
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Sve navedene začine za pile (biljni začin, aleva paprika, kari, čili u prahu i biber) sjediniti i dobro utrljati u meso. Pokriti folijom i ostaviti u frižideru 1 sat.
2. Krompir očistiti (ako su veći iseći ih na pola) i staviti u dublji sud. Posuti ih biozačinom i alevom paprikom (po želji) i promešati. Dodati krupnije sečen beli luk, pa sve preliti sa malo ulja. Dobro izmešati da se svaki krompir uvalja u ulje i začine.
3. Uzeti pekač i sipati ulje 1/2 prsta visine. Pile preseći po sredini (ne skroz), pritisnuti da se raširi i staviti ga u pekač. Okolo rasporediti krompir i limun, isečen na četvrtine. Margarin rastopiti i vrelim margarinom preliti pile i krompir. Poklopiti pekač i staviti da se peče, prvih pola sata na 200 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći pile još dva sata.
4. Posle isteka datog vremena izvaditi pekač, otklopiti, pa ako je potrebno vratiti da se još zapeče. Ja nisam vraćala i evo kako je ispalo..

Нема коментара:

Постави коментар