Странице

среда, 31. август 2016.

Piletina sa pečenim paprikama

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
  • 1/2 kg crvenih, pečenih, paprika
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 3 kašike paradajz pirea
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Smesa za prelivanje:

  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jajeta
  • 100 g sira (zrelijeg)
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema

1. Pileće meso iseći na kockice, crni i beli luk, sitno, iseckati a šampinjone iseći na, deblje, listiće. Pečenu papriku oljutiti, očistiti od drški i semenki, pa je iseći na trake.
2. Na zagrejano ulje staviti iseckano pileće meso, crni i beli luk i dinstati. Kada meso pobeli ubaciti isečene šampinjone i, na trake isečenu, pečenu papriku. Dinstati dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Zatim dodati paradajz pire, suvi biljni začin i mleveni biber (suvi biljni začin i biber dodati po ukusu). Dobro promešati i skloniti sa vatre.
3. Smesa za prelivanje: Zreo sir, viljuškom, izmrviti, ali da ostanu male grudvice. U odgovarajućoj činiji razbiti jaja i, žicom za mućenje, ih sjediniti. Sipati pavlaku za kuvanje i suvi biljni začin. Mućenjem sjediniti smesu. Na kraju dodati izmrvljeni sir i, kašikom, promešati. Dobijeni preliv sipati preko jela sa mesom i, dobro, promešati, da se svi sastojci sjedine.
4. Uzeti pleh, vel. 30x20cm, i podmazati ga uljem. U podmazani pleh preručiti pripremljeno jelo i staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 190 stepeni. Peći 20 minuta. Poslužiti sa sirom i ajvarom. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар