Странице

недеља, 07. август 2016.

Piletina u sosu sa jogurtom

Potrebno je:

  • 500 g belog mesa
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele pavlake
  • 400 g pelata paradajza
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 kašičice mlevene paprike
  • 200 ml goveđe supe
  • 1 kašika brašna
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Iseckati crveni luk na rebarca i staviti, na malo ulja, da se proprži. Dodati meso, iseckano na kockice, posuti biberom i začinom i nastaviti sa dinstanjem, dok meso ne porumeni.
2. Kada meso poprimi rumenu boju, dodati pelat paradajza, isečenog na kockice, supu (u 200 ml vode rastvoriti jednu goveđu kockicu za supu), mlevenu papriku, začiniti po ukusu i dinstati, na tihoj vatri, oko 30 minuta. Jelo dinstati poklopljeno.
3. U manju posudu sipati jogurt, kiselu pavlaku,sjediniti, pa dodati brašno. Žicom (za ručno mućenje) umutiti da se razbiju grudvice.
4. Mešavinu sa jogurtom sipati u dinstano meso, promešati, dosoliti po potrebi, i krčkati još 5 minuta. Poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар