Странице

петак, 05. август 2016.

Pizza makarane

Potrebno je:

  • 500 g makarona
  • 100 g običnog, kravljeg sira
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 g stišnjene šunke
  • 100 g mariniranih pečuraka
  • 100 g maslinki
  • 200 ml mleka
  • 200 g kačkavalja
  • 4 jaja
  • 5 kašika kečapa
  • origano
  • bosiljak
  • so

Priprema

1. Makarone skuvati, po uputstvu sa pakovanja. U dubljoj posudi umutiti penasto jaja. Dodati kečap, izmrvljene, obe vrste, sira, kiselu pavlaku, mleko, iseckanu šunku i origano, pa sve sjediniti. Ako je potrebno dodati i so (po ukusu).
2. Skuvane makarone ocediti i staviti ih u dublju, podmazanu posudu. Preko preliti pripremljeni preliv i polako promešati. Po vrhu staviti marinirane šampinjone i iseckane maslinke. Najzad, narendati (na krupnoj strani rendeta) kačkavalj, posuti bosiljkom i staviti u, prethodno zagrejanoj rerni, da se jelo zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар