Странице

уторак, 09. август 2016.

Plazma i lešnik

Za koru:

  • 150 g plazma keksa u komadima
  • mleko
  • rum

Za fil:

  • 1/2 l slatke pavlake
  • 150 g mlevene plazme
  • 150 g pečenih, mlevenih lešnika
  • 100 g mlevene čokolade
  • 1 kašika kakaoa

Priprema

1. Na tacnu za tortu poređati plazma keks, prethodno umočen u mešavinu, mleka i ruma.
2. Fil: U dublju posudu sipati slatku pavlaku i čvrsto umutiti. Podeliti je na tri dela. U prvi deo dodati mlevenu plazmu i kašičicu, mlevene, čokolade (od 100 g). Sjediniti. U drugi deo dodati ostatak mlevene čokolade, dve kašike mlevenog lešnika i kašiku kakaoa. U treći deo dodati ostatak mlevenih lešnika.
3. Preko kore, od plazma keksa, staviti prvi deo fila, poravnati, zatim, staviti drugi deo fila, poravnati i na kraju, staviti treći deo fila. Poravnati, ukrasiti po želji i ostaviti u frižider, preko noći.

Нема коментара:

Постави коментар