Странице

недеља, 07. август 2016.

Plazma krem kolač

Kora:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv za koru :

  • 1/2 l mleka

Fil:

  • 200 g šlag krema od vanile
  • 300 ml kisele vode
  • 300 g mlevene plazme
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu

Po površini kolača:

  • 1 veći eurokrem blok

Priprema :

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti sneg i ostaviti na stranu. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati ulje. Sjediniti. Brašno pomešati sa kakaom i pecivom, pa dodati u umućena žumanca. Na kraju dodati umućena belanca i kašikom sjediniti. Staviti da se peče (u većem pravougaonom plehu), u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni.
2. Ispečenu i ohlađenu koru preliti sa toplim mlekom.
3. Fil: Umutiti šlag krem sa kiselom vodom, uz dodatak šećera u prahu. U umućeni šlag dodati kiselu pavlaku i mlevenu plazmu. Mikserom umutiti da se svi sastojci sjedine.
4. Fil naneti na koru i ravnomerno ga rasporediti. Po površini kolača narendati euro blok

Нема коментара:

Постави коментар