Странице

уторак, 30. август 2016.

Pljeskavice od krompira

Za pljeskavice:

  • 1/2 kg krompira
  • 150 g stišnjene šunke
  • 100 g tvrđeg sira
  • 1 ljuta feferonka
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašičica bibera
  • 50 g prezli
  • biozačin
  • ulje

Priprema

1. Krompir skuvati, ohladiti i izrendati, na krupnoj strani rendeta. Šunku, sir, crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. U dublju činiju staviti izrendani krompir, iseckanu šunku, sir, crni luk, beli luk i iseckanu ljutu papričicu. Dodati jaje, prašak za pecivo, majoran, biber i prezle. Količinu biozačina dodati po želji. Umesiti smesu, da mogu da se prave pljeskavice.
3. Vlažnim rukama praviti pljeskavice i pržiti ih u zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene pljeskavice vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na papirnu salvetu, da bi salveta upila višak masnoće. Pljeskavice od krompira možete da poslužite uz svaku vrstu mesa.

Нема коментара:

Постави коментар