Странице

уторак, 16. август 2016.

Pomfrit iz rerne

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2 belanceta
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica belog lika u prahu
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 kašičice biozačina
  • 1/2 kašičice bibera
  • ulje

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći ga na štapiće. Trudite se da štapići budu približno iste debljine. Belanca umutiti viljuškom. U odgovarajućoj posudi staviti sve navedene začine i sjediniti ih.
2. Isečen krompir staviti u vanglicu i preliti sa umućenim belancima. Rukama izmešati. Sipati začine i, takođe, rukama dobro izmešati, da se svaki isečeni deo krompira obavije začinima.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Uzeti veći pleh (od el. šporeta), preko staviti pek papir i premazati ga uljem. Izručiti krompir, vodeći računa da svaki isečeni deo bude odvojen od drugog dela, da se ne bi zalepili. Preko složenog krompira sipati malo ulja i staviti da se peče. Krompir peći oko 40 minuta. Uživajte u grickanju pomfrita.

Нема коментара:

Постави коментар