Странице

среда, 03. август 2016.

Prženo-pečene pileće šnicle

Potrebno je:

  • 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)

Smesa za pohovanje:

  • 2 belanca
  • 4 kašike gustina
  • 2 kašičice đumbira u prahu
  • 1/2 kašičice suvog majorana
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera

Priprema

1. Smesa za pohovanje: U dubljoj posudi umutiti belanca da se dobije penasta smesa. Dodati gustin, đumbir u prahu, majoran, kurkumu, suvi biljni začin i biber, sve to dobro promešati. Pileće meso iseći na šnicle. U teflonskom tiganju (ja sam koristila vok tiganj) sipati ulje, 0,5cm visine, i staviti da se dobro ugreje. Istovremeno uključiti rernu, da se zagreje, na 180 stepeni.
2. Svako parče mesa provući kroz smesu za pohovanje i stavljati na zagrejano ulje.
3. Kada meso, samo, blago porumeni, okrenuti ga, da i druga strana, dobije blagu, rumenu boju.
4. Propženo meso vaditi, rešetkastom kašikom, i ređati u pleh, preko pek papira. Svako parče mesa premazati, kašičicom, ostatkom smese za pohovanje. Na kraju, svako parče mesa preliti sa kašičicom ulja i staviti da se peče, u zagrejanoj rerni.
5. Kada meso dobije lepu, rumenu boju, izvaditi pleh iz rerne i meso poslužiti sa prilogom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар