Странице

среда, 24. август 2016.

Punjeno mleveno meso

Smesa od mlevenog mesa:

  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 2 češnja belog luka
  • suvi biljni začin
  • biber

Fil:

  • 200 g šampinjona
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • 50 g kiselih krastavčića
  • 2 pečene crvene paprike
  • suvi biljni začin
  • biber
  • kečap

Priprema

1. Smesa od mlevenog mesa: Od svih navedenih sastojaka zamesiti smesu i podeliti je na dva dela.
2. Fil: Šampinjone iseći na listiće i na malo ulja ih propržiti. Kačkavalj, šunku, krastavčiće i pečenu papriku iseći na kockice.
3. Uzeti manji pleh (30cm x 20cm) i dno obložiti pek papirom. Ivice premazati margarinom. Na radnu površinu staviti masni papir, malo ga pouljiti, staviti jednu polovinu, umešenog, mesa, preklopiti drugim papirom i polako oklagijom razvući meso, prema plehu gde će se peći.
4. Tako razvučeno meso, pomoću papira, prebaciti u pleh.
5. Pomešati sve sastojke za fil, dodati (po ukusu) bibera i biozačina, pa rasporediti preko mesa.
6. Preko staviti drugu koru od mesa, razvučenu na isti način kao i prvu.
7. Po vrhu iseckati puter (može i margarin), pokriti folijom i staviti, u prethodno zagrejanu rernu, da se peče na 190 stepeni, pola sata.
8. Posle pola sata izvaditi pleh, skloniti pažljivo foliju da se ne izgorite, prosuti suvišnu tečnost koju je jelo pustilo, premazati po vrhu sa kečapom i vratiti da se zapeče, oko 15-20 minuta. Gotovo jelo izvaditi, ostaviti da se prohladi 10-ak minuta, iseći na kocke i poslužiti uz krompir pire.

Нема коментара:

Постави коментар