Странице

четвртак, 25. август 2016.

Slane kiflice

Testo:

  • 700 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 2 žumanca
  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 50 g margarina
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Fil:

  • 150 g sira
  • 150 g šunke
  • 50 ml kečapa
  • 1 belance

...i još:

  • margarin

Priprema

1. U toplom mleku podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati so,šećer, žumanca, rastopljeni margarin, toplu vodu i pripremljeni kvasac, umesiti glatko testo. Ako je potrebno dodati još brašna. Umešeno testo ostaviti da uskisne.
2. Fil: U odgovarajućoj posudi viljuškom izgnječiti sir. Dodati iseckanu šunku, kečap i belance. Sjediniti.
3. Uskislo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu. Razviti ga u oblik pravougaonika. Iseći na kocke, filovati i uviti u rolnice. Rolnice poređati u pleh, preko pek papira. Sačekati da malo narastu. Premazati ih umućenim belancetom i preko svake rolnice staviti po malo margarina. Staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар