Странице

недеља, 21. август 2016.

Šnicle u sosu sa pivom

Za šnicle:

  • 1/2 kg svinjskog mesa od buta
  • suvi biljni začin
  • biber

Sos:

  • 200 ml piva
  • 200 ml mleka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • 4 čena belog luka
  • brašno
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Meso iseći na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso (ja sam ih tanko isekla, pa ih nisam tanjila). Posuti ih začinom i biberom (po ukusu) i ostaviti da odstoji 1/2 sata.
2. Sos: U odgovarajućem sudu sjediniti pivo, mleko i pasirani paradajz. Dodati kašičicu peršuna i, po ukusu, začin i biber. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk.
3. Vatrostalnu posudu podmazati uljem. Svako parče mesa uvaljati u brašno i poređati u vatrostalnu činiju. Preko preliti sa pripremljenim sosom. Sos mora potpuno da prelije meso.
4. Činiju pokriti folijom ( ne poklopcem ). Foliju na 2 -3 mesta probušiti čačkalicom. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko sat vremena. Poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар