Странице

четвртак, 11. август 2016.

Svinjski vrat sa krompirom

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskog vrata
  • 1 kg krompira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kašike senfa
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • 50 ml ulja

Priprema

1. Meso posuti suvim biljnim začinom i biberom. Uzeti dublju vatrostalnu činiju (ne podmazivati je) i poređati meso.
2. Pomešati kiselu pavlaku i senf, pa sa tom smesom premazati poređano meso.
3. Krompir očistiti i iseći na kockice. Staviti ga u dublju činiju, pa ga posuti sa biozačinom, biberom i mlevenom paprikom (slatkom i ljutom). Promešati rukama. Na kraju sipati ulje, pa promešati (rukama) da svako parče bude obuhvaćeno začinima. Tako pripremljeni krompir rasporediti preko premazanog mesa.
4. Činiju pokriti alu folijom (ne poklapati sa poklopcem) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, jedan sat.
5. Posle datog vremena izvaditi činiju, skloniti foliju i vratiti jelo da se krompir zapeče, još pola sata. Poslužiti uz salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар