Странице

среда, 10. август 2016.

Uštipci

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • po potrebi brašno

Priprema

1. Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrsti šam. Dodati žumanca i mutiti da postane penasta masa. Dodati sve navedene sastojke i umutiti mukserom. Brašno, sa pecivom, dodavati dok testo ne bude gušće od testa za palačinke. Testo treba da bude takve gustine da može kašikom da se zahvati.
2. U dublju (manju) šerpu zagrejati ulje, visine 2cm. Kašikom vaditi testo i spuštati u ugrejano ulje (uštipke pržiti na srednjoj temperaturi, da ne bi sredina ostala neispržena). Kada se isprži jedna strana, preokrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju.
3. Pržene uštipke vaditi na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz sir, kajmak, jogurt, mleko, nutelu...

Нема коментара:

Постави коментар