Странице

среда, 10. август 2016.

Vatrena piletina

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 veća češnja belog luka
  • 2 veće crvene paprike
  • 1 ljuta paprika
  • 400 g pelat paradajza
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 120 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g milerama
  • ulje

Začini:

  • 1 kašika, sveže, izrendanog đumbira
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevenog, ljutog, crvenog bibera
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/3 kašičice mlevenog, crnog, bibera
  • 2 kašičice suvog bljnog začina

Priprema

1. Pileće meso iseći na kocke, crni i beli luk, kao i ljutu papriku, sitno iseckati, a crvenu papriku iseći na trake. Pelat paradajz izručiti u, odgovarajuću, posudu i iseckati.
2. U dublji tiganj (ja sam koristila vok tiganj) sipati ulje i staviti da se ugreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso da se prži. Kada meso porumeni izvaditi ga u tanjir, rešetkastom kašikom.
3. U masnoći, gde se meso pržilo, dodati crni luk i dinstati da luk porumeni, oko osam minuta. Zatim dodati, iseckani, beli luk i izrendan đumbir. Krčkati dva minuta, pa ubaciti crvenu i ljutu papriku. Nastaviti krčkanje, još, dva minuta.
4. Zatim posuti začinima (korijander, kim, crveni biber, kurkuma, crni biber i suvi biljni začin). Sve dobro promešati, pa dodati iseckan pelat paradajz, vodu, paradajz pire i šećer. Promešati i, kada dođe do vrenja, vratiti meso, u tiganj. Poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati deset minuta.
5. Zatim dodati mileram, promešati, da se mileram rastopi, i poslužiti, sa prilogom po želji (pirinač ili krompir pire).

Нема коментара:

Постави коментар