Странице

уторак, 16. август 2016.

Voćna torta sa eurokremom

Potrebno je:

  • 600 g belog šlag krema
  • 600 ml gazirane vode
  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 250 g malina
  • 200 g eurokrema
  • 180 g (1 čaša) kisele pavlake

Za ukrašavanje torte:

  • 70 g mlečne čokolade
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike ulja

Priprema

1. Ova torta se napravi za pola sata (ne računajući vreme provedeno u frižideru (ostaviti celu noć) da se stegne - ili, ko ne može da sačeka, kao napr. moja deca, staviti u zamrzivač, na 3 sata). Verujte da nijednu tortu, do sada, nisam tako brzo spremila, a da bude toliko ukusna.
2. U dublju vanglicu staviti šlag krem, sipati gaziranu vodu i, čvrsto, umutiti. Umućeni šlag krem podeliti na tri dela.
3. U jednu trećinu šlaga dodati mlevenu plazmu, i, dobro, sjediniti (ne treba mikser, možete kašikom). U drugu trećinu šlaga dodati kiselu pavlaku, pa mikserom umutiti. Zatim ubaciti maline i, blago, kašikom promešati, da bi maline ostale cele. I, na kraju, u ostatak šlaga dodati eurokrem i, mikserom, sjediniti.
4. Uzeti obruč, od kalupa za torte, vel. 26 cm, obložiti ga providnom folijom i staviti ga na tacnu za tortu. Površinu (gde će se formirati korica), unutar obruča, blago premazati uljem i staviti prvi deo smese sa plazma keksom. Kašikom ravnopravno rasporediti. Da bi vam površina bila glatka (pošto je dosta lepljiva, kada se radi), na ruku stavite kesu za zamrzivač i, bez problema, formirajte koricu. Preko staviti voćni fil sa kiselom pavlakom, poravnati i, na kraju, staviti fil sa eurokremom. Poravnati površinu i ostaviti da se stegne.
5. Kada se fil stegao, izvaditi tortu iz frižidera (zamrzivača), skinuti obruč i skloniti foliju. Mlečnu čokoladu, mleko i ulje staviti na tihu temperaturu i rastopiti. Ako treba dodati još ulja, da se dobije smesa, sa kojom može, lako, da se išara torta.
6. Ostatkom rastopljene čokolade ukrasiti svako isečeno parče torte, koje poslužite.

2 коментара: