Странице

субота, 24. септембар 2016.

Ćevapi u lepinji

Za lepinje:

  • 750 g brašna
  • 370 ml mlake vode
  • 150 ml ulja
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kaičice soli soli
  • 1 kašičica šećera

Za ćevape:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 50 ml kisele vode
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera

Priprema

1. Prvo pravimo lepinjice: Od svih navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da uskisne. Naraslo testo podeliti na šest delova.
2. Od svakog dela napraviti lopticu.
3. Svaku lopticu razvući u krug, debljine 1 cm. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste, dok se greje rerna.
4. Rernu uključiti na 220 C i staviti pleh (nepodmazan) da se dobro ugreje. Kada se rerna ugrejala staviti lepinje, na vreo pleh i staviti da se peku, dok blago ne porumene, oko 10-ak minuta (zavisi od rerne).
5. Izvaditi pleh sa pečenim lepinjama i staviti ih u vanglicu, preko kuhinjske krpe.
6. Pokriti i ispeći drugu turu (ja sam pekla iz dva puta).
7. Ćevapi: Crni i beli luk iseckati sitno. Mleveno meso staviti u odgovarajuću posudu, dodati iseckani luk, kao i sve navedene sastojke. Rukom mesiti dok se svi sastojci ne sjedine. Poklopiti i ostaviti u frižideru, da odstoji, najmanje jedan sat.
8. Zatim izvaditi pripremljeno meso i formirati ćevape, (ja sam to uradila sa špricom za tulumbe, ali sa okruglim nastavkom, ne rebrastim).
9. Napravljene ćevape, ostaviti dok se ne ugreje gril tiganj.
10. Ćevape pržiti u gril tiganju, dok lepo ne porumene sa svih strana. Pržiti ih na srednjoj temperaturi, da bi se ispržili i unutra.
11. Pržene ćevape vaditi u šerpicu i posipati sa iseckanim crnim lukom.
12. Poslužiti sa lepinjom i, šta reći, uživajte, sa čašom hladnog pića (ja sam izabrala pivo).

Нема коментара:

Постави коментар