Странице

петак, 23. септембар 2016.

Čizkejk sa kafom i čokoladom

Za koru:

  • 250 g keksa sa kakaom
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 150 ml mleka
  • 50 g rastopljenog margarina
  • 1 kesice 3 u 1 sa ukusom kafe

Za fil I:

  • 100 g menaž čokolade
  • 80 g margarina
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica puding krema od čokolade (ne kuva se)

Za fil II:

  • 100 g čokolade
  • 80 g margarina
  • 2 kašičice mlevene kafe
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 1 kesica kesica želatina (10 g)

Priprema

1. Kora: Keks samleti i staviti ga u dublju posudu. Dodati šećer u prahu, kesicu kafe, rastopljeni margarin i mleko. Umesiti koru. Kalup sa obručem (vel 26 cm) podmazati uljem, pa, rukama, formirati koru.
2. Fil I: Na tihoj vatri otopiti margarin i čokoladu. Dodati šećer u prahu i mešati da se sve otopi. Ostaviti da se prohladi. Umutiti puding krem, po uputstvu, pa dodati otopljenu čokoladu i mikserom, sve sjediniti. Sipati krem preko kore i staviti kalup u frižider, dok se sprema drugi fil.
3. Fil II: Čokoladu, margarin i kafu staviti na tihu vatru da se otope. Kada se masa otopi skloniti, da se prohladi. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Umutiti slatku pavlaku, sa dodatkom šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krem sir i sjediniti. Dodati rastopljenu čokoladu, sjediniti i na kraju dodati pripremljeni želatin. Sve dobro sjediniti i sipati preko prvog fila.
4. Ostaviti tortu preko noći u frižideru. Sutradan izvaditi kalup i staviti ga na tacnu za tortu. Proći nožem između torte i kalupa, pa skinuti obruč. Poslužite se.

Нема коментара:

Постави коментар