Странице

понедељак, 12. септембар 2016.

Gulaš sa crvenim pasuljem

Za gulaš:

  • 1/2 kg svinjskog mesa (od buta)
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća (sveža) ljuta papričica
  • 300 g šampinjona
  • 1 manja konzerva kukuruza šećerca
  • 1 manja konzerva (oko 240g) crvenog pasulja
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • 150 g suve slanine
  • 100 ml belog vina
  • biozačin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Meso iseći na kockice. Crni luk iseći na rebarca. Beli luk sitno iseckati. Ljutu papričicu iseći na krugove. Šampinjone krupno iseći. Slaninu iseckati sitno.
2. Na malo ulja staviti slaninu da se prži. Pržiti dok ne porumeni. Kada dobije lepu zlatnu boju, izvaditi je rešetkastom kašikom. U isto ulje staviti meso, da se dinsta. Posuti ga biozačinom i biberom. Povremeno sipati belo vino. Kada meso bude pri kraju dinstanja, dodati crni i beli luk, kao i ljutu papričicu. Istovremeno dodati i isečene šampinjone. Dinstati dok ispari, malo, voda, koju su pustile pečurke.
3. Sipati pasirani paradajz, i nastaviti sa dinstanjem, oko pet minuta. Posle proteka tog vremena, dodati kukuruz šećerac i crveni pasulj, koji ste prethodno isprali pod mlazom tople vode. Vratiti u gulaš isprženu slaninicu, pa nastaviti sa dinstanjem 10-ak minuta, da se svi sastojci sjedine. Probati i ako je potrebno dosoliti jelo.

Нема коментара:

Постави коментар