Странице

четвртак, 22. септембар 2016.

Gulaš sa svinjskim mesom, kobasicom...

Za gulaš:

  • 500 g svinjskog mesa od buta
  • 1 veća, sveža, svinjka kobasica
  • 150 g dimljene, mesnate slanine
  • 1 crveni luk
  • 1 crni luk
  • 300 g šampinjona
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 100 g maslina
  • 2 kašike ljutog ajvara
  • 150 ml belog vina
  • 150 ml pasiranog paradajza
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica brašna
  • biozačin
  • biber
  • 2 kašičice aleve paprike
  • ulje

Priprema

1. Meso i slaninicu iseći na kockice, kobasicu i maslinke na krugove, pečurke na krupnije komade, a luk na rebarca.
2. Na ulju staviti slaninicu da se proprži. Dodati isečeno meso, kobasicu i luk, pa nastaviti sa dinstanjem. Posuti biozačinom i biberom. Kada meso bude poluprženo preliti sa belim vinom.
3. Kada meso bude mekano, ubaciti šampinjone, maslinke i kukuruz šećerac. Dobro promešati. Kada ispari tečnost koju su pustile pečurke, dodati ajvar i pasirani paradajz. Nastaviti sa dinstanjem.
4. Na samom kraju posuti sa alevom paprikom i u vodi razmutiti kašičicu brašna, pa preliti preko jela. Dobro promešati, dosoliti, ako treba, pa poslužiti uz prilog, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар