Странице

понедељак, 12. септембар 2016.

Gurmanska pita sa sirom

Potrebno je:

  • 1/2 kg kora za pitu

Za premazivanje:

  • 3 jajeta
  • 1/2 kockice kvasca
  • 7 punih kašika brašna
  • 1 čaša (od jogurta) mleka
  • 3/4 čaše ulja

Za fil:

  • 1/2 kg sira
  • 3 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake

Priprema

1. Za premazivanje: U toplom mleku podići kvasac. U vanglici umutiti jaja, dodati brašno, ulje i pripremljeni kvasac, pa sve sjediniti.
2. Fil: Sir izdrobiti viljuškom, dodati jaja i kiselu pavlaku, pa umutiti da bude kremasto.
3. Odvojiti po četiri kore, za pet rolata (ukupno bi trebalo da ima 20 kora). Staviti jednu koru na radnu površinu i dobro je premazati sa smesom za premazivanje. Tako uraditi i sa drugom, trećom i četvrtom korom, ređajući jednu preko druge. Na četvrtoj kori, duž jedne ivice staviti 1/5 fila. Zaviti rolat i staviti ga u podmazani pleh. Tako uraditi i sa ostala četiri rolata.
4. Sa ostatkom smese za premazivanje premazati sve poređane rolate i ostaviti na sobnoj temperaturi, da odstoje, jedan sat. Posle proteka datog vremena staviti pitu da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C.
5. Pečenu pitu ostaviti malo da se prohladi, pa poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Нема коментара:

Постави коментар