Странице

среда, 07. септембар 2016.

Kolač za pola sata

Potrebno je:

  • 250 g keksa sa ukusom kakaoa (Zlatni Pek)
  • 75 g plazme
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina (putera)
  • 250 ml mleka
  • 200 g čokolade za kuvanje

...i još:

  • 1 kesica krem šlaga od čokolade

Priprema

1. Znači za ovaj kolač, koji se jako brzo pravi (ne računam vreme da se kolač stegne, a i to nije dugo) potrebno je: keks, mleko, margarin (puter), šećer, čokolada i kalup za srneća leđa.
2. U vanglici izlomiti keks.
3. U dublju posudu sipati mleko, dodati šećer i staviti na šporet, da se šećer otopi. Kada se šećer otopio ubaciti margarin, isečen na kocke i izlomljenu čokoladu. Mešati da se margarin i čokolada otope i sjedine sa mlekom i šećerom. Kada smesa proključa skloniti sa šporeta i preliti preko izlomljenog keksa. Dobro promešati i ostaviti 2-3 minuta, da odstoji.
4. Kalup za srneća leđa obložiti providnom folijom. Providnu foliju pustiti šire, da bi mogli i da prekrijete kolač. Smesu sa keksom izručiti u kalup i poravnati.
5. Prekriti folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
6. Stegnuti kolač prevrnuti na tacnu, za posluženje, premazati krem šlagom i ukrasiti, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар