Странице

недеља, 11. септембар 2016.

Ljute papričice

Tečnost za nalivanje ljutih papričica:

  • 1,5 l vode
  • 1/2 l belog alkoholnog sirća
  • 125 g šećera
  • 100 g soli
  • 1/2 kesica vinobrana
  • 1/2 kesice konzervansa
  • 20 g bibera u zrnu

Priprema

1. Sve navedene sastojke staviti u dublju posudu i staviti da provri. Kada tečnost provri, ostaviti da vri pet minuta. Zatim skloniti i ostaviti da se ohladi.
2. Ljutim papričicama iseći drške i svaku papričicu probosti čačkalicom. Poređati ih u tegle i pritisnuti plastičnim pritiskivačem. Poređane papričice naliti sa hladnim sokom, dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom. Sa istim sokom se prelivaju i feferonke.
Savet:
Sa ovom količinom soka mogu da se naliju deset tegli, sve zavisi koliko se papričice gusto poređaju.

Нема коментара:

Постави коментар