Странице

петак, 09. септембар 2016.

Mafini sa smokvama, bundevom...

Testo:

  • 500 g lisnatog testa

Krem 1:

  • 300 g ispečene bundeve
  • 150 g samlevenih suvih smokvi
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašika ruma
  • 40 g otopljenog margarina

Krem 2:

  • 1/2 l mleka
  • 1 puding od vanile
  • 100 g ispečene bundeve
  • 100 g margarina
  • 5 kašika šećera

...i još:

  • 3 kašike pekmeza od kajsija
  • 1 kašika vode

Priprema

1. Lisnato testo odmrznuti na sobnoj temperaturi. Odmrznuto testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu i tanko ga razviti. Pošto izlaze dva pleha mafina (24 kom.), polovina testa je za jedan pleh a druga polovina za drugi pleh.
2. Krugove od testa sam vadila kalupom za krofne, prečnika 9 cm.
3. Testom obložiti kalupe za mafine (ne treba ih podmazivati).
4. Krem 1: Pečenu i ohlađenu bundevu izmiksati, pa dodati jaja i šećer i mikserom sjediniti. Zatim dodati otopljeni margarin, samlevene orahe i smokve i na kraju sve navedene začine. Promešati, pa dodati slatku pavlaku (neumućenu). Sve dobro sjediniti. Svaki kalup puniti smesom, malo više od 1/2 kalupa.
5. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 25 minuta (ipak, što se tiče pečenja, svaka domaćica "poznaje" svoju rernu). Pečene izvaditi i ostaviti u plehu, da se ohlade. Ohlađene mafine premazati pekmezom od kajsija (pekmez staviti u lonče, dodati kašiku vode i otopiti ga).
6. Krem 2: U mleku skuvati puding, sa 5 kašika šećera. Pokriti ga providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. U vanglicu izmiksati pečenu bundevu, pa dodati ohlađeni puding. Mikserom sjediniti. Na kraju dodati penasto umućeni margarin i sve sjediniti. Napuniti špric i naneti na ohlađene mafine. Ako možete da izdržite, sačekajte da se drugi krem malo stegne, a ako ne možete onda uživajte u ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар