Странице

петак, 16. септембар 2016.

Mesni rolat

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 2 kašike (do vrha pune) prezli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • biozačin
  • biber

...i još:

  • 3 jaja
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 200 g sitno seckane salame (po želji)
  • biozačin
  • biber
  • ulje
  • 1 belance

.. i na kraju:

  • 600 g krompira
  • 250 ml belog vina
  • mast

Priprema

1. Mleveno meso staviti u odgovarajuću posudu. Dodati sve navedene sastojke i rukom sjediniti. Tako pripremljeno meso poklopiti i ostaviti u frižider, oko jedan sat.
2. Za to vreme umutiti 3 jaja, sa biberom i biozačinom, pa na malo ulja ispržiti kajganu (u četvrtastoj posudi). Kajganu ispržiti samo sa jedne strane (ne okretati je) i ostaviti da se ohladi.
3. Meso izvaditi iz frižidera i staviti ga na nauljenu foliju. Preko kese ili pomoću navlaženih ruku napraviti četvrtastu koru.
4. Preko kore, od mesa, staviti kajganu, sa isprženom stranom prema mesu (nepržena strana ide gore).
5. Kiselu pavlaku malo umutiti viljuškom, pa je razmazati preko kajgane.
6. Na kraju posuti sitno seckanom salamom.
7. Pomoću folije umotati u rolat.
8. Rolat od mesa prebaciti u podmazani pleh i premazati ga umućenim belancetom. Očišćeni krompir iseći na pola, posuti ga biozačinom i biberom, dobro promešati i poređati ga oko mesa. Sipati, sa strane, belo vino, staviti mast, pokriti folijom i staviti da se peče, na 200 stepeni, jedan sat.
9. Posle jednog sata izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti u rernu, da se jelo zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар