Странице

недеља, 18. септембар 2016.

Meso sa bukovačom

Potrebno je:

  • 1,5 kg svinjskog mesa od buta
  • 400 g bukovače
  • 300 g šampinjona
  • 1,5 kg krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 100 g celera
  • 100 g paškanata
  • 100 g korena od peršuna
  • 3 kašičice slatke aleve paprike
  • 2 kašičice ljute mlevene paprike
  • 250 ml belog vina
  • suvi biljni začin
  • biber
  • mast

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći na četvrtine. Šargarepu iseći na štapiće, a paškanat, koren peršuna i celer iseći na kockice. Šampinjone iseći na četvrtine, a bukovaču samo rukom iscepkati. Pomešati svo povrće i začiniti sa biberom i biljnim suvim začinom.
2. Meso iseći na krupnije komade. Staviti ga u odgovarajuću posudu, pa posuti po njemu alevu papriku, obe vrste, biber i biljni suvi začin. Dobro izmešati.
3. Pomešati povrće i meso. Dobro promešati. Uzeti pekač i po dnu staviti 2 kašike masti. Sipati pripremljeno povrće sa mesom, pa, po vrhu, opet, staviti 2 kašike masti. Uz ivicu pekača sipati belo vino. Poklopiti posudu, pa staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni, oko 75 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар