Странице

уторак, 13. септембар 2016.

Palačinke sa bananama

Za testo:

  • 350 g brašna
  • 250 ml kisele vode
  • 250 ml mleka
  • 3 jajeta
  • 170 ml obične vode
  • 40 ml ulja
  • 1 ispasirana banana
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 2 kesice šlag krema od čokolade (može i od vanile)
  • 1 kašika ruma
  • 2 banane

Priprema

1. Testo: Umutiti jaja, pa dodati običnu vodu, kiselu vodu, ulje, šećer, so, ispasiranu bananu i na kraju, brašno. Sve dobro umutiti, da nema grudvica. Pržiti palačinke na uobičajeni način.
2. Fil: Umutiti dobro šlag krem, po uputstvu sa kesice, dodati dve ispasirane banane i rum (za decu izostaviti rum).
3. Filovati palačinke, poređati, tanko, isečenu bananu, umotati palačinke, (po želji) i po vrhu išarati sa topingom.

Нема коментара:

Постави коментар