Странице

среда, 07. септембар 2016.

Pancerote sa mlevenim mesom

Testo:

  • 700 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 250 ml tople vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kockica kvasca

Fil:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 jaje
  • biber
  • biozačin
  • ulje

Priprema

1. Testo: U toploj vodi sa dodatkom 1 kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, toplo mleko, ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo. Ako je potrebno dodati još brašna. Ostaviti testo da naraste.
2. Fil: Iseckati sitno glavicu crnog luka. Na malo ulja staviti da se dinsta. Dodati mleveno meso i, po ukusu, posuti biberom i biozačinom. Na tihoj vatri dinstati dok se meso ne isprži. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno meso, dodati kiselu pavlaku i jaja. Sve dobro promešati.
3. Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu. Razviti u obliku kruga i velikom modlom za krofne vaditi krugove. Na polovini svakog kruga staviti kašiku fila, preklopiti testo, pa viljuškom pritisnuti ivice da se ne odlepe.
4. Tako pripremljene pancerote, poređati u pleh preko pek papira. Ostaviti da malo narastu. Naraslo testo premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар