Странице

четвртак, 29. септембар 2016.

Pečeni krompir sa slaninom i povrćem

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 300 g mesnate, dimljene, slanine
  • 1 sruk praziluka
  • 2 veće šargarepe
  • 1/2 korena peršuna
  • 1/2 korena paškanata
  • 1/2 manjeg celera
  • 1 manji crni luk
  • 3 čena belog luka
  • malo suvog biljnog začina
  • malo bibera

Za prelivanje :

  • belo vino
  • voda
  • 80 ml ulja

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći na krugove. Praziluk, šargarepu, koren peršuna, paškanat i celer iseći na kockice. Crni luk iseći na krupnije režnjeve, a beli luk samo prepoloviti. Slaninu iseći na kocke. U dublju vanglicu staviti pripremljenu količinu povrća i slaninice.
2. Izmešati, pa preručiti u podmazani pleh. Posuti biberom i suvim biljnim začinom.
3. Zatim preliti, jelo, sa uljem. Pomešati istu količinu belog vina i vode, pa preliti preko krompira, da ogrezne u tečnosti.
4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne ispari sva tečnost i dok krompir lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар