Странице

недеља, 11. септембар 2016.

Piletina sa crvenim pasuljem, đumbirom...

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
  • 400 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 2 cm korena đumbira
  • 1 ljuta papričica
  • 250 g crvenog pasulja (iz konzerve)
  • 250 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • 250 g graška (iz konzerve)
  • 100 ml belog vina
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 kašičica šećera
  • začinsko bilje (ruzmarin, nana i bosiljak)
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Belo, pileće, meso iseći na kocke, crni i beli luk iseći sitno, ljutu papričicu, šargarepu i đumbir iseći na kockice, a šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni i beli luk, kao i meso i staviti da se dinsta. Kada meso promeni boju, a luk malo omekša, ubaciti isečene šampinjone, šargarepu, đumbir i ljutu papričicu. Nastaviti sa dinstanjem.
3. Kada ispari pola vode, koju su pustile pečurke, sipati belo vino, pasirani paradajz, šećer i paradajz pire. Promešati, krčkati deset minuta, pa dodati pasulj, grašak i kukuruz (prethodno isprani pod mlazom hladne vode). Posuti sa suvim biljnim začinom, biberom i, sitno, iseckanim začinskim biljem (po ukusu).
4. Krčkati, poklopljeno, na tihoj vatri, 15 minuta. Povremeno promešati. Gotovo jelo poslužiti sa salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар