Странице

петак, 09. септембар 2016.

Piletina sa puterom od kikirikija

Potrebno je:

  • 1 (od 2 - 2,5 kg) pile
  • biozačin
  • biber

Premaz:

  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 2 kašičice karija

i još...

  • 800 g krompira
  • biozačin

Priprema

1. Celo pile iseći na parčiće. Svako parče posuti mešavinom biozačina i bibera.
2. Premaz: U činiju staviti sve navedene sastojke, sjediniti i dobro utrljati u meso. Ostaviti meso da odstoji jedan sat.
3. U pekač staviti ulje i jednu šolju (od 200 ml) tople vode. Posle datog vremena, poređati meso.
4. Krompir očistiti (birati manje krompire, a veće iseći na pola), posuti sa biozačinom i dobro promešati.
5. Krompir poređati oko mesa, u pekaču, preliti malo uljem, poklopiti pekač i staviti u zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Peći tri sata (ne treba okretati). Poslužiti sa salatom, po želji.
Savet : Recept za puter od kikirikija imate na blogu, u grupi, Likeri - sokovi i ostalo.

Нема коментара:

Постави коментар