Странице

среда, 07. септембар 2016.

Pljeskavice od belog pilećeg mesa

Potrebno je:

  • 500 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
  • 2 manja krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 3 jaja
  • 4 kašike prezle
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašičice aleve paprike
  • biber
  • biozačin

Priprema

1. Krompir očistiti, kao i šargarepu. U šerpu staviti očišćeno povrće i belo meso, isečeno na krupnije komade (i povrće krupnije iseći). Staviti da se kuva.
2. Kuvano meso i povrće izvaditi da se ohladi, a vodu iskoristiti da se začini supa.
3. Ohlađeno meso i povrće samleti na mašini za meso ili u čoperu (ja sam uvek za varijantu čopera - za sve). Samlevenu smesu staviti u dublju činiju, pa dodati tri žumanca, prezle, alevu papriku, pecivo, biber i biozačin (po ukusu). Zamesiti rukom, da se svi sastojci sjedine. Masa će biti po malo lepljiva, ali to ne treba da vas brine.
4. Ruke namazati uljem i kašikom, koju takođe umočimo u ulje, vadimo smesu sa piletinom i formiramo pljeskavice. Vrlo se lako i lepo formiraju.
5. U dubljem tiganju sipamo malo više ulja (kao za pomfrit). Belanca umutimo, samo koliko da se razbiju, nikako da stvore penu.
6. Svaku pljeskavicu umočimo u umućeno belance i spuštamo u zagrejano ulje. Kada porumeni jedna strana, okrenemo da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Ispržene pljeskavice vadimo na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće.
7. Probajte, komentar moje dece je bio - mama, gde si bila pre sa ovim?

Нема коментара:

Постави коментар