Странице

петак, 23. септембар 2016.

Pljeskavice sa pavlakom, čipsom...

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 200 g mesnate, dimljene slaninice
  • 150 g kačkavalja
  • 1 manja kesica čipsa, sa ukusom ljute paprike
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 2 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašičice aleve paprike
  • biber
  • suvi biljnji začin
  • prezla
  • ulje

Priprema

1. Crni i beli luk iseckati sitno. Čips staviti u veću kesu, pa ga oklagijom izmrviti. Kačkavalj krupno izrendati, a slaninicu iseći na što sitnije kockice.
2. U vanglicu staviti mleveno meso, pa dodati iseckani, beli i crni, luk, jaja, slaninicu, izrendani kačkavalj, izdrobljeni čips, kiselu pavlaku, alevu papriku, prašak za pecivo, biber i suvi biljni začin, po ukusu. Sve sjediniti rukom. Na kraju dodavati prezle, da se dobije masa koja može rukama da se oblikuje u pljeskavice.
3. Neka vam bude velika, supena, kašika mera za veličinu pljeskavica. Vlažnim rukama oblikujte pljeskavice i pržite ih na zagrejanom ulju. Poslužite ih sa prilogom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар