Странице

четвртак, 29. септембар 2016.

Pogača sa sirom

Za testo:

  • 200 ml vode 
    200 g sitnog sira
  • 2 jajeta
  • 2 kašike masti
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • brašno

I još:

  • 1,5 kašika masti

Priprema

1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti jaja i mast, pa umutiti. Dodati sitan sir, so i pripremljeni kvasac. Brašna dodavati dok se ne dobije testo kao za uštipke. Ostaviti da uskisne, premesiti (izmešati varjačom), pa ostaviti da još jedanput uskisne.
2. U tepsiju (vel. 26 cm) staviti 1,5 kašiku masti i otopiti. Otopljenom mašću premazati stranice tepsije.
3. Supenom kašikom (koju prethodno umočimo u mast) zahvatimo testo, pa ga prebacimo u tepsiju. Preokrenemo testo na drugu stranu i ređamo jedno parče pored drugog, formirajući kružni oblik pogače.
4. Tako uradimo sve dok ima testa.
5. Pokrijemo pripremljeno testo i ostavimo da malo naraste. Rernu uključiti da se ugreje, na 200 C.
6. U toplu rernu staviti tepsiju i ispeći pogaču. Ukoliko tepsija nije dovoljno duboka staviti je u pleh, od šporeta, pa staviti da se peče. Ovo iz razloga što može da iscuri masnoća u šporet i da zadimi celu kuhinju (kao što se meni desilo).
7. Poslužiti uz sir, kajmak ili već po želji...

Нема коментара:

Постави коментар