Странице

петак, 23. септембар 2016.

Pogačice punjene mlevenim mesom

Za testo:

  • 950 g brašna
  • 1/2 l mleka
  • 3 kašike masti
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 1 kockica kvasca

Za fil:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml kečapa
  • 1 kašičica origane
  • suvi biljni začin
  • biber
  • kisela pavlaka
  • ulje

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • mleko

Priprema

1. Prvo pripremiti fil: Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži, na malo ulja. Dodati mleveno meso, promešati, posuti biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu, pa pržiti dok meso ne promeni boju. Meso varjačom, razdrobiti da bude potpuno usitnjeno.
2. Kada meso promeni boju dodati kečap i dinstati dok tečnost potpuno ispari. Umešati origano, dobro sve promešati i ostaviti da se ohladi.
3. Testo: U mleko staviti kašiku šećera, zagrejati ga i razdrobiti kvasac. Ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno, mast, jaje i so, dodati pripremljeni kvasac i zamesiti testo.
4. Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
5. Uskislo testo prebaciti na radnu površinu (nije potrebno posipati je brašnom) i podeliti ga na 17 delova. Svaki deo rastanjiti, rukom, u krug. Sredinu kruga ostaviti deblju, a rastanjiti više ivice.
6. Na sredinu rastanjenog kruga staviti jednu kašiku fila sa mesom i na vrh fila staviti malu kašičicu kisele pavlake.Ivice testa, tako pripremljenog kruga, skupiti prema sredini, okrenuti pogačicu i rukom još bolje zatvoriti sve ivice, da fil ne bi iscureo.
7. Tako pripremljene pogačice staviti u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu, dok se zagreje rerna. Narasle pogačice premazati, mešavinom žumanceta i malo mleka, posuti sa semenkama, pa staviti da se peču na 180 C.
8. Ispečene pogačice izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili mleko. Mekane su i ukusne i kada su hladne.

Нема коментара:

Постави коментар