Странице

четвртак, 08. септембар 2016.

Pržena svinjska džigerica

Potrebno je:

  • 1 kg svinjske džigerice
  • mleko
  • 1 vezica peršuna
  • 6 češnja belog luka
  • biozačin
  • biber
  • 50 g margarina

Priprema

1. Džigericu iseći na tanke šnicle. Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan.
2. Peršun i beli luk sitno iseckati. Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost.
3. U dubljem tiganju zagrejati ulje. Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom isprženom džigericom.
4. Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.
Savet:
Džigerica se stavlja u mleko, jer mleko izvuče svu krv i džigerica postane mekana. Soli se na samom kraju, da ne bi prskala pri prženju. Margarin dodajem, jer džigerica dobije lepši ukus.

Нема коментара:

Постави коментар