Странице

четвртак, 22. септембар 2016.

Rafaelo, bez mleka u prahu

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike gustina
  • 125 g šećera u prahu
  • 125 g margarina
  • 200 g kokosa

...i još:

  • kokos
  • lešnik

Priprema

1. Od 250 ml mleka odvojiti 100 ml i razmutiti gustin. Ostalo mleko, sa šećerom, staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeni gustin i skuvati krem, kao puding. Ostaviti da se potpuno ohladi.
2. Omekšali margarin (na sobnoj temperaturi) umutiti penasto sa šećerom u prahu. Dodati 200 g kokosa i sjediniti.
3. U dublju posudu staviti obe pripremljene smese, pa dobro sjediniti. Ako treba staviti malo u frižider, da se, masa, bolje stegne.
4. Uzimati čajnom kašičicom, po malo, smese, staviti na dlan, malo raširiti, staviti po jedan lešnik i formirati lopticu. Svaku lopticu uvaljati u kokos. Poslužiti. Ovaj recept, sigurno, uspeva svakome i dobija se rafaelo čija je struktura čvrsta i koji je veoma ukusan. Probajte.

Нема коментара:

Постави коментар