Странице

среда, 21. септембар 2016.

Salata sa šargarepom

Potrebno je:

  • 5 kg izrendane šargarepe
  • 1,5 kg ljute paprike
  • 150 g soli
  • 5 srednjih glavica belog luka
  • 1 l ulja
  • 70 ml esencije
  • 1 konzervans

Priprema

1. Izrendanu šargarepu staviti u dublju posudu. Dodati, u secku, sitno iseckanu ljutu papriku i, očišćeni, beli luk, takođe, u secku, iseckan. Zatim dodati so, ulje, esenciju i konzervans. Sve dobro promešati.
2. Posudu pokriti i ostaviti da odstoji 24 sata. Povremeno promešati. Posle proteka datog vremena puniti tegle i pritiskati, kašikom, da smesa sama pusti sok. Napunjene tegle hermetički zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom.

Нема коментара:

Постави коментар