Странице

уторак, 13. септембар 2016.

Šampinjoni punjeni sirom, u maslinovom ulju

Potrebno je:

  • 1 kg malih šampinjona
  • 300 g sitnog, masnog, sira
  • 1 l maslinovog ulja
  • 1 kašika Himalajske soli

Začini:

  • origano
  • beli luk u prahu
  • biber

Priprema

1. Prvo napraviti presolac, od ulja i soli. U manju posudu staviti ulje i so i staviti na vatru, da provri. Kada ulje provri skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. U sitan sir dodati, navedene začine, po ukusu, i dobro sjediniti. Šampinjonima skloniti drške i, kapice, napuniti, začinjenim, sirom. Napunjene šampinjone poređati u manje teglice, sabijajući ih, da što više stanu. Praznine popunite, otkinutim, drškama.
3. Poređane pečurke preliti, pripremljenim presolcem, pritisnuti plastičnim pritiskivačem, za tegle, i ostaviti sa ostalom zimnicom.
4. Pripremljene pečurke treba da odstoje, najmanje 3-4 dana, da poprime mirise začina, pa ih probajte. Verujte da je pravi delikates. Ovaj recept je napravila moja zaova, Ljubinka, koja jako voli da eksperimentiše po kuhinji. Kada smo videle u hipermarketu da jedna mala teglica, od 200ml, u kojoj su smeštene četiri pečurkice, košta 450 dinara, ona je rešila sama da ih napravi. Malo smo "lutale" po internetu, videle šta su glavni sastojci i sama je kreirala, ovaj divni, recept. Meni se mnogo svideo, probajte da li će i vama da se svidi?

Нема коментара:

Постави коментар