Странице

субота, 17. септембар 2016.

Šargarepa i ljute papričice

Potrebno je:

  • 1,5 kg šargarepe
  • 1 kg ljutih paprika (raznih boja)
  • 5 srednjih glavica belog luka
  • 2 vezice peršuna
  • 100 g šećera
  • 70 g soli
  • 40 ml esencije
  • 1/2 kesice konzervansa (kesica od 5 g)

Priprema

1. Očistiti šargarepu. Papriku očistiti od semenki. Šargarepu i papriku (prethodno ih iseći na sitnije delove), ubaciti u secko i usitniti, ali da ostanu komadići, nikako da bude kašasto. Iseckati, prethodno očišćeni, beli luk i peršun (njih iseckati zajedno sa paprikom).
2. Iseckano povrće staviti u dublji sud, pa dodati šećer, so, esenciju i pola kesice konzervansa. Sve dobro promešati, da se svi sastojci sjedine. Pokriti dobro alu folijom (ili uvući posudu u plastičnu kesu) i ostaviti u frižider, da odstoji 24 sata. U međuvremenu nekoliko puta promešati smesu.
3. Posle proteka datog vremena, salatu stavljati u tegle i dobro sabiti, tako da tečnost ispliva na površinu. Dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom.

Нема коментара:

Постави коментар