Странице

петак, 16. септембар 2016.

Sočni kolač sa rogačem

Za testo:

  • 5 jaja
  • 300 g šećera
  • 210 ml ulja
  • 210 ml kisele vode
  • 90 g rogača
  • 250 g brašna
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 9 kašika šećera
  • 250 g margarina (putera)
  • 4 kašike kakaoa
  • 100 g čokolade

Priprema

1. Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca, u odgovarajući dublji sud, sa postepenim dodavanjem šećera, ali da ne bude previše čvrsta smesa. Dodati žumanca i sjediniti. Zatim dodati ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Umutiti. Na kraju ubaciti brašno, sa pecivom i rogač. Mikserom sve sjediniti.
2. Pleh, vel. 24x40 cm, dobro podmazati uljem, pa sipati umućeno testo. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je pečeno), izvaditi i ostaviti da se ohladi.
3. Preliv: Za preliv sve navedene sastojke staviti u manju šerpicu, (margarin iseckati, a čokoladu izlomiti na manje parčiće) i na tihoj vatri, staviti da se sastojci otope i sjedine, uz neprekidno mešanje.
4. Ohlađen kolač iseći na kocke i preliti vrelim prelivom. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi, pa ga staviti u frižider da se potpuno, ohladi. Uživajte u jako ukusnom i sočnom kolaču.

Нема коментара:

Постави коментар