Странице

уторак, 13. септембар 2016.

Svinjska rebarca u marinadi

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih rebara

Marinada:

  • 150 ml belog vina
  • 2 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice biozačina
  • 2 kašičica slatke aleve paprike
  • 1 kašičica ljute aleve paprike
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašičica origana

...i još:

  • 600 g krompira
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 veće šargarepe

.. i:

  • 3 kašike masti

Priprema

1. Meso iseći na komade po želji. U činiju staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati. Meso staviti u dublju činiju, preliti sa marinadom i dobro izmešati da se obloži svako parče. Ostaviti, poklopljeno, u frižider, da odstoji, oko dva sata.
2. Krompir očistiti i iseći na četvrtine. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na krupnije komade. Posuti biozačinom i biberom, po želji, i dobro promešati. Posle isteka datog vremena, meso izvaditi iz frižidera i marinadom (u kojoj je bilo meso) preliti povrće Dobro izmešati.
3. Uzeti odgovarajući pleh, dobro ga podmazati uljem i poređati meso. Okolo poređati povrće, pa sve preliti ostatkom marinade. Mast rastopiti i preliti preko jela. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni 1-1,5 sat, zavisi od rerne. Ne pokriva se. Kada meso lepo porumeni, preokrenuti ga i ispeći do kraja.

Нема коментара:

Постави коментар