Странице

недеља, 11. септембар 2016.

Testenina sa piletinom

Potrebno je:

  • 400 g testenine (školjkice)
  • 200 g šampinjona
  • 300 g belog pilećeg mesa
  • 150 g suve, mesnate slanine
  • 1/2 l pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • biozačin
  • ulje

Priprema

1. Slaninu iseckati na sitne kockice. Belo pileće meso i šampinjone iseći na krupnije komade.
2. Na malo ulja staviti slaninu i belo meso da se prže. Posuti sa biozačinom, po ukusu. Pržiti otklopljeno. Kada je meso promenilo boju (ne mora da porumeni) rešetkastom kašikom ga izvaditi, zajedno sa slaninom. U istu masnoću staviti šampinjone da se isprže. Posuti ih biozačinom.
3. Dok se šampinjoni prže, skuvati testeninu. Čim voda ispari, koju su pečurke pustile, vratiti meso i slaninicu. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešati.
4. Skuvanu testeninu procediti, isprati pod mlazom tople vode i sjediniti je sa mesom, slaninom, pečurkama, pavlakom za kuvanje i keselom pavlakom. Sve dobro izmešati.
5. Pripremljenu smesu sipati u vatrostalnu, podmazanu, činiju. Po vrhu izrendati kačkavalj i staviti, u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар