Странице

субота, 01. октобар 2016.

Brzo - slano i slatko pecivo

Testo:

  • 650-700 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 250 ml mešavine mleka i vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 2 kašičice šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 90 ml ulja
  • 1 čaša jogurta

Fil 1:

  • džem (po izboru)

Fil 2:

  • 150 g sira
  • 100 g kačkavalja

Priprema

1. Testo: U mešavinu mleka i vode dodati šećer, pa staviti da se ugreje, da bude mlako. U zagrejanu tečnost izdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne.
2. U vanglicu staviti brašno, jaje, ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, da bude mekše.
3. Odmah ga prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na pola. Od jedne polovine formirati valjak i iseći na 12 jufkica. Svaku jufkicu rastanjiti na dlanu, staviti po kašičicu džema i formirati lopticu. Poređati ih u pleh, preko pek papira.
4. Drugu polovinu testa podeliti na pola, pa svaku polovinu razviti u krug i iseći na 8 delova. Na svaki trougao staviti po malo sira i izrendanog kačkavalja. Umotati u kiflicu. Isti postupak ponoviti i sa preostalim testom. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira.
5. Uključiti rernu da se ugreje na 180 stepeni. Za to vreme oba testa premazati mešavinom žumanceta i malo mleka, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče.

Нема коментара:

Постави коментар