Странице

уторак, 04. октобар 2016.

Čoko moko torta

Kore (x3):

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 žumance
  • 5 kašika mlevene plazme
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Fil:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 12 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 1,5 maslac
  • mlevena plazma

...i još:

  • 2x150 g belog šlag krema
  • 200 g belog šlag krema

Priprema

1. Kore : Od navedenih sastojaka ispeći tri korice (sastojci su navedeni za jednu koru).
2. Fil : Od 1 l mleka odvoji 200 ml. Ostalo mleko, sa šećerom, stavi na vatru, da se šećer otopi i da mleko bude pred ključanje. Žumanca umuti penasto, dodaj puding, pa razredi da odvojenim mlekom. Vrelo mleko, polako, sipaj u umućena žumanca, pa vrati na šporet i skuvaj krem. Prekri providnom folijom i ostavi da se ohladi. U hladan fil dodaj umućeni maslac i ostatak mlevene plazme od 300 g ( jedan deo se dodao u korice ). Umuti da postane penasto,
3. Korice ne natapati. Korica - fil - 150 g umućenog šlaga - korica - fil - 150 g umućenog šlaga - korica - fil - 200 g umućenog šlaga ( sa zadnjom količinom šlaga premazati celu tortu ).

Нема коментара:

Постави коментар