Странице

среда, 05. октобар 2016.

Ekonomičan, brz i ukusan kolač

Potrebno je:

  • 1 čaša (od 200 ml) mleka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašika kafe (Neskafe Gold)
  • 1 pomorandža (sok)

...i još:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil šećer
  • 1 pomorandža (korica)

Priprema

1. U dublju posudu staviti mleko, šećer, ulje, kakao, kafu i isceđeni sok od pomorandže. Žicom za mućenje sastaviti sve sastojke. Mutiti malo duže, da bi se rastopila kafa, pošto je u granulama. Odvojiti pola smese i ostaviti na stranu.
2. Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti čvrsto belanca, dodati žumanca, pa umutiti da postane penasto. Dodati mešavinu brašna, peciva i vanil šećera. Na kraju dodati narendanu koricu od pomorandže. Sjediniti sve sastojke mikserom. Dodati pola smese koja je prethodno umućena. Promešati i sipati u pleh (30x20 cm), koji je dobro podmazan i posut brašnom. Staviti da se peče, na 170 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno, da se kolač ne presuši.
3. Ispečeni kolač izvaditi i preliti sa ostatkom smese sa kafom (koju smo odvojili). Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga staviti u frižider da se glazura, malo stegne. Zatim ga iseći na kocke. Moja deca su izdržala sat vremena da bude u frižideru, pa smo ga isekli. Topi se u ustima, napravite ga i uverićete se.

Нема коментара:

Постави коментар