Странице

среда, 05. октобар 2016.

Gulaš sa šampinjonima - iz rerne

Potrebno je:

  • 700 g svinjskog mesa, od buta
  • 400 g sitnih šampinjona
  • 200 g dimljene, mesnate, slanine
  • 1/2 kg krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća, crvena, paprika
  • 1 kesa Fanta za gulaš i paprikaš
  • 700 ml vode
  • 100 ml belog vina
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 listića lorbera
  • 70 ml ulja

Priprema

1. Krompir očistiti, iseći na četvrtine i staviti ga u, dublju, vanglu. Šampinjone oprati i dodati ih krompirima, cele. Ako su vam šampinjoni krupni iseći ih na polovine. Šargarepu očistiti, preseći po dužini, pa je iseći na krupnije komade. Češnjeve belog luka očistiti i preseći na pola. Slaninu iseći na kockice a svinjsko meso iseći na krupnije komade.
2. Šargarepu, beli luk i svinjsko meso dodati krompirima. Pripremljene namirnice posuti sa suvim biljnim začinom, promešati i preručiti u, dublju, zemljanu posudu. Po vrhu staviti, iseckanu, slaninicu. Staviti i listiće lorbera. Preliti sa uljem.
3. U 700 ml, mlake, vode sipati sadržinu Fanta, promešati, da nema grudvica i sipati preko smese u zemljanom loncu. Preliti i sa belim vinom.
4. Zemljani lonac poklopiti, ili dobro prekriti alu folijom i staviti ga u, prethodno zagrejanu, rernu na 200 stepeni. Kada tečnost, u sudu, provri, smanjiti temperaturu na 180 stepeni, i krčkati jelo 2,5 sata.
5. Izvadite iz rerne, pažljivo otklopiti sud, ili skloniti alu foliju i uživajte u ukusu i mirisu jela.

Нема коментара:

Постави коментар